Après lo procès participatiu qu’a comportat de divèrses talhièrs de trabalh, lo 6 de octòbre de 2021 s’es celebrat lo talhièr de retorn, darrièra estapa d’aquela fasa de talhièrs per la redaccion de l’Estrategia Pirenenca de Cambiament Climatic (EPiCC).

Lo fruch d’aquela reünion serà un document que comprendrà lo EPiCC, una estrategia transfronterera per l’ensems dels Pirenèus qu’aurà coma objectiu melhorar l’adaptacion dels territòris dels Pirenèus a l’efièch del cambiament climatic, en prenent en compte als agents pirenencs.

L’estrategia compta amb un enfocament integral unic a Euròpa: existisson pas fins al moment autre estrategias d’adaptacion al cambiament climatic de caractèr transfronterer e qu’abòrden las provocacions climaticas de la bioregió de manièra transversala.

Aquel document es disponible aicí perque totas las personas interessadas en lo tèma pòscan aportar las siás suggestions, proposicions e comentaris en fasent a travèrs de la web.

D’aquela manièra, la CTP, a travèrs de l’Observatòri Pirenenc de Cambiament Climatic, poirà implementar un projècte creat pas sols per personal tecnic de las institucions mas tanben per la ciutadania.

Aquel tèxt es una traduccion  pas revisada. Desencusatz las molèstias