TRANSPARÉNCIA

INFORMACIONS SUS LAS FINANÇAS, LOS CÒMPTES E LAS ESTATISTICAS

INFORMACIONS SUS LAS FINANÇAS, LOS CÒMPTES E LAS ESTATISTICAS

  • Informacions suls bens mòbles e immòbles:

Dempuèi lo 29 d’abril de 1987, lo sèti oficial de la CTP es la « Tor del relòtge », edifici gotic situat dins la plaça del Marqués de La Cadena, dins lo centre de Jaca (Aragon). L’edifici es proprietat de la Comuna de Jaca, mas son usatge foguèt cedit a la CTP, qu’i manten son sèti institucional e istoric.

1987 Inaguracion de la Tor del relòtge – Sèti de la CTP

Tor del relòtge Jaca

Informacions sul finançament:

La sorsa màger de finançament del Consòrci de la Comunautat de Trabalh dels Pirenèus es lo Fonds Europèu de Desvolopament Regional (FEDER) pel mejan del programa de cooperacion transfrontalièra Espanha-França-Andòrra (POCTEFA). Aqueste finançament es completat amb las escotissons de las Administracions consorciadas e d’autras subvencions que recep.

Lo percentatge de finançament entre las divèrsas sorsas varia segon las activitas çai-jos:

  1. Activitats CTP: Son las seunas activitats pròprias coma Consòrci, finançadas fondamentalament per las escotissons dels seus integrants e las subvencions de projèctes promoguts per la CTP, coma ara:
  1. Activitats POCTEFA: En mai de sas pròprias activitats, la CTP es una Autoritat de gestion del POCTEFA dempuèi 2007. Per finançar los obratges que compòrta, recep un remborsament del FEDER, que correspond a pauc prèp a 95% de sas despensas. Lo complement proven de las escotissons de sos sèt territòris.
  2. Observatòri Pirenenc del Cambiament Climatic (OPCC): En 2010, la CTP organizèt l’OPCC coma projècte far de la cooperacion transfrontalièra dins los Pirenèus en matèria de cambiament climatic. A pas d’estatut juridic pròpri e contunha essent una iniciativa del Consòrci. En 2019, l’OPCC dirigís o participa de mantunes projèctes dins lo quadre de convocacions europèas amb divèrses percentatges de finançament:
  • OPCC2 (65 % 1a convocacion POCTEFA 2014-2020 e una ajuda de la Fondacion Biodiversitat adscricha al Ministèri per la Transicion Ecologica).
  • PHUSICOS (100 % HORIZON 2020).
  • MONTCLIMA (75 % SUDOE).
  • MIDMACC (55% LIFE +).
  • ADAPYR (POCTEFA 2014-2020).
  • Assisténcia Tecnica Cambiament Climatic Pirenèus: 60% LIFE.

Lo complement de finançament proven de las cotizacions dels sèt territòris que la conforman.

Informacion sus compliment dels objectius d’estabilitat budgetària