cand-Erasmus+

La Comission Europèa a aprovat la candidatura presentada per la Comunitat de Trabalh dels Pirenèus dins lo programa Erasmus+ per metre en marcha lo primièr Fòrum Transpirenenc de la Joenessa. L’objectiu d’aquela candidatura, nomenada Pyrenean Youth, es que la joenessa de totes dos vessants dels Pirenèus pòsca se metre en contacte e debatre sus los sieus besonhs comuns amb l’intencion de las transportar als sieus representants politics.

Pyrenean Youth Es una iniciativa fruch del Grop de Trabalh de Joenessa de la CTP, constituit en lo marc de l’Estrategia Pirenenca 2018-2024.

gtjuventud-jeunesse

Personal dels departaments de joenessa dels sèt territòris de la CTP a trabalhat intensament per lançar aquela iniciativa, qu’es previst que se tradusisca en la celebracion d’una primièra amassada presenciala de la joenessa pirenenca en la prima de 2021.

Ja pendent lo Conselh Plenari de la CTP de 2020, lo grop de trabalh de joenessa presentèt la fuèlha de rota del primièr Fòrum Transpirenenc de Joenessa e amb aquela subvencion se fa un passatge mai per o far realitat.

Mai informacion:

 

Aquel tèxt es una traduccion pas revisada