ctp-erasmus+

La Comunitat de Treball dels Pirineus ha presentat una candidatura de projecte al programa europeu Erasmus+ per a posar en marxa el primer fòrum transpirinenc juvenil. L’objectiu d’aquesta candidatura, anomenada Pyrenean Youth, és que la joventut pirinenca pugui posar-se en contacte i debatre sobre les seves necessitats amb el propòsit de traslladar-les a les persones que prenen les decisions.

Aquesta iniciativa ha sorgit del Grup de Treball de Joventut de la CTP que es va constituir el 2019 en el marc de l’Estratègia Pirinenca. Els seus integrants reuneixen l’experiència i saber fer en gestió de programes regionals de joventut y representen als set territoris de la CTP (Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Euskadi, Navarra, Aragón, Catalunya i Andorra) per a treballar conjuntament i llançar iniciatives de cooperació transfronterera com aquesta.

Pyrenean Youth pretén organitzar fòrums transpirinencs juvenils en 2021 i 2022 i treballar perquè es constitueixi el primer Consell Juvenil Transpirinenc coordinat, al seu torn, amb els Consells Regionals de la Joventut.

Amb aquesta candidatura, la CTP posa en marxa la primera acció en joventut, un dels àmbits en els quals la CTP ha decidit centrar els seus esforços des que s’aprovés l’Estratègia Pirinenca en 2018.

Està previst que les activitats dels fòrums transpirinencs juvenils es presentin per un grup de joves durant el Consell Plenari de 2020.