Pendent mai de 30 ans la linha de trabalh de la CTP es estada la de fomentar aquel esperit de cooperacion entre las personas en estompant las frontièras administrativas amb la volontat de connectar tant lo territòri coma las personas que l’abitan.

En 2007 se reafirma aquela conviccion, quand la Comission Europèa nos confirma coma Autoritat de Gestion del POCTEFA 2007/2013. Un Programa Operatiu integrat per 133 projèctes e amb un investiment global de 255 milions d’èuros.

Es volontat de la CTP se tornar presentar per gerir los fonzes FEDER POCTEFA 2014-2020 e seguir de realizar d’accions comunas en matèria de transpòrts e de vias de comunicacion; agricultura, economia forestala e de montanha; patrimòni cultural e promocion del torisme; problèmas energetics, proteccion dels recorses naturals e de l’environament; cambiament climatic, formacion e innovacion…

Amb aqueste editorial m’agradariá vos transmetre a tota la miá illusion pel trabalh que m’es estat comandat e l’oportunitat qu’avèm al davant per desvolopar, melhorar, enriquir e partejar los nòstres aimats Pirenèus a travèrs d’aquel esplech qu’es la CTP e la cooperacion transfrontalièra.

Cristina Prat, directora del Consòrci de la
Comunautat de trabalh dels Pirenèus