Batejada com la "Ruta 3404", aquest nom fa referència al punt culminant dels Pirineus, el cim de l’Aneto, patrimoni natural comú. L’objectiu d’aquest projecte és la valoritzar dels recursos patrimonials naturals, històrics i culturals d’aquest territori.
Un patrimoni natural marcat pels principals cims dels Pirineus i espais protegits: Parc Natural Posets-Maladeta, Grans Paratges Migjorn-Pirineus, Paratges Natura 2000.
Un patrimoni comú històric i cultural heretat dels intercanvis comercials, culturals, humans construïts al llarg de la Història, malgrat una frontera natural comuna.
El turisme, motor econòmic d’aquest territori, ha permès construir un projecte de desenvolupament turístic en cooperació i associació entre els diversos actors.
Aquest projecte, entès com a part del desenvolupament sostenible, permet descobrir el territori amb l’ajuda d’una guia multimèdia, a través d’una ruta de senderisme, així com també lúdica i cultural.

La guia multimèdia digital, una eina innovadora per descobrir la Ruta 3404
La guia multimèdia digital és una eina innovadora que acompanyarà grans i petits a través del descobriment de la "Ruta 3404" des de Luchon fins al Port de Benasc.
Gràcies al GPS, en cada etapa es desplegarà automàticament un contingut multimèdia, que permetrà descobrir la "Ruta 3404" des de molts punts de vista: cultural, natural, geològic, econòmic i històric, amb l’ajuda de textos, àudios d’entrevistes als seus habitants i especialistes, i d’animacions.
L’aplicació es pot descarregar gratuïtament des de Google Play per a telèfons Android i aviat també des de l’Appstore. L’Oficina de Turisme de Luishon disposa d’un punt de descàrrega.
A més, l’Oficina de Turisme de Banhèras de Luishon disposa de Tablets digitals gratuïts, prèvia fiança.