Ride Pyrénées Film és molt més que un simple festival pirinenc de cinema amateur d’slide. L’objectiu és conservar una pista, un vídeo, una pel·lícula… de l’estat dels Pirineus el 2011. Cada any, les pel·lícules de Ride Pyrénées Film es convertiran en autèntics testimonis per a les generacions futures. També es tracta de valorar l’entorn i conscienciar sobre qüestions mediambientals.

Aquest festival disposa de la col·laboració de Mountain Riders, que des de 2011 promou el desenvolupament sostenible en els diferents territoris de muntanya de França.

Com participar-hi? Només cal que graveu les vostres sortides 2011 d’esquí, snowboard, telemarc als Pirineus i envieu una pel·lícula en DVD, d’alta definició, abans de l’1 de juny de 2011 a Ride Pyrénées Film, avenue Jean Mermoz 64000 Pau. 

També s’obre una categoria BTT, la data límit fixada és l’1 d’octubre de 2011.

Per seleccionar les pel·lícules es tindran en compte criteris de qualitat de la pel·lícula, del muntatge i de l’estètica general del curtmetratge (menys de 10 minuts).

El dijous 10 de novembre de 2011, el Palais Beaumont, Centre de Congrés de Pau acull una selecció dels millors curtmetratges gravats durant la temporada 2010/2011. Un jurat format per professionals de la muntanya, del vídeo… i de la projecció dels Pirineus s’encarregarà de la difícil missió d’escollir-ne els guanyadors.

Tots els beneficis d’aquest acte de presentació es destinen íntegrament a l’associació Mountain Riders.

Obert a tots, pirinencs del vessant nord i del sud, i de franc, trobareu els detalls per participar al primer Ride Pyrénées Film al lloc web o, si ho preferiu, podeu escriure un correu electrònic a ridepyreneesfilm@gmail.com.