El proper 23 de novembre els presidents de la Comunitat de Treball dels Pirineus es trobaran a Tolosa per debatre sobre les línies a seguir que proposa la regió Migdia-Pirineus per a la seva presidència de la CTP (2009-2011).

Tal com es va comentar el passat mes d’octubre en el Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) de Montpeller, la presidència Migdia-Pirineus pretén reafirmar la vocació de “muntanya” d’aquesta institució perquè esdevingui una eina eficaç al servei dels Pirineus i del seu futur.
D’aquesta manera vol reforçar la identitat, interès i visibilitat del massís, alhora que en garanteix el desenvolupament sostenible.

En aquesta mateixa línia es proposen dos projectes importants que requereixen la participació dels membres de la CTP:
· un procés relacionat amb l’observació del canvi climàtic als Pirineus, seguint l’exemple de les cooperacions que es porten a terme en altres massissos, com els Alps.
· la posada en marxa d’una gran operació de promoció dels Pirineus, més enllà de les fronteres del territori de la CTP, en termes de turisme i de comunicació per aconseguir fer del 2001, l’Any dels Pirineus.

A més, durant la seva presidència, la regió de Migdia-Pirineus també preveu donar suport a les accions que permeten millorar el reconeixement i la conscienciació sobre els reptes i característiques del territori de la CTP, particularment dels Pirineus, per part de les instàncies nacionals i europees.

També es continuarà treballant en els processos concebuts per acompanyar la modernització de la CTP i, principalment, la integració d’Andorra en el Consorci.

Finalment, a més de totes les accions indicades, la CTP també es compromet a descriure durant els propers dos anys el futur que desitja oferir al seu territori, gràcies a la definició d’un pla d’accions estratègic de la CTP de 5 anys.