El foc sempre ha estat present a la zona mediterrània, últimament, però, el risc d’incendis forestals s’ha convertit en una greu amenaça a determinades zones del territori fronterer de Les Albères i del Cap de Creus. El risc ha augmentat amb l’abandonament progressiu de cultius i pasturatges i el conseqüent increment de la càrrega de combustibles i la continuïtat de les masses, que afavoreixen la proliferació dels denominats GIF (grans incendis forestals).
L’objectiu del projecte PRINCALB és treballar conjuntament a favor de la defensa dels recursos forestals i del patrimoni natural, i en la prevenció de riscos naturals en els incendis forestals que afecten la zona fronterera de la comarca de l’Alt Empordà (Girona) i del territori francès de Les Albères.
La Generalitat de Catalunya – Departament de Medi Ambient i Habitatge (a través del Servei de Gestió Forestal de la Direcció General del Medi Natural) i el Consell General dels Pirineus Orientals col·laboren en el projecte.
El PRINCALB, amb un cost d’1.200.000 (65% finançat pel FEDER a través el programa europeu POCTEFA), vol aconseguir una planificació i una gestió concertada dels massissos fronterers en sentit ampli (massís de Les Salines, massís de L’Albera i Cap de Creus) en l’àmbit de la prevenció d’incendis.
Més informació a: www.princalb.cat