El 28 de gener va tenir lloc la presentació a Navarra del projecte GUSAPIR "Promoció del Gust i Sabors al Pirineu". L’acte es va celebrar a la Casa Gurbindo, el Centre d’Interpretació de l’Agricultura i Ramaderia de Navarra, fruit també del projecte POCTEFA ‘IN AGRO SALUTE‘.

El projecte, que es desenvoluparà fins al 30 de setembre de 2015, compta amb la participació de quatre socis: Fundagro (Navarra); la Mancomunitat de Municipis de Plateau de Lannemezan (Migjorn Pirineus, com a coordinador del projecte); la Societat Aragonesa de Gestió Agroambiental S.L. (Aragón) i Clúster FooD+i (La Rioja).

La jornada va començar amb una visita a Casa Gurbindo i una reunió dels socis. En la clausura van participar José Javier Esparza, conseller de desenvolupament rural, medi ambient i administració local del Govern de Navarra; Monsieur Bernard Plano, alcalde de Lannemezan i conseller regional de Migjorn-Pirineus; i Enrique Maya, alcalde de Pamplona.

GUSAPIR pretén fomentar la visibilitat dels productes i hàbits gastronòmics de cada una de les regions promovent el turisme rural i gastronòmic, a més d’afavorir l’obertura de nous mercats a escala transfronterera, aprofitant el potencial d’intercanvis i col•laboracions comercials entre les diferents regions.

El projecte té un cost de 349.875 €, el 65% del qual (227.418,75 €) està finançat per Fons europeus per al Desenvolupament Regional (FEDER) a través del POCTEFA (Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013).