És un saló precursor especialitzat en el desenvolupament sostenible de la mitjana i alta muntanya. Es tracta d’una cita anual, que vol convertir-se en una referència en l’eix pirinenc, per ajudar els diversos professionals del sector a reunir-se i compartir les seves experiències.

Així doncs, el 6 i 7 d‘octubre va tenir lloc la segona edició del Saló Pirineu Sostenible a la Massana, Andorra. Es van desvelar novetats en el sector del desenvolupament sostenible; en el camp dels transports, per exemple, van haver-hi demostracions de patinets elèctrics d’autobalanceig, vehicles i furgonetes elèctriques, vehicles híbrids i vehicles solars.
El Saló, que va registrar entre 400 i 500 visitants, va ser tot un èxit. Cal destacar les millores amb relació a la primera edició, com la utilització d’espais nous. Tot s’ha previst per respectar la carta ètica del Saló, que proposa utilitzar únicament espais i elements existents.

Cal subratllar que l’organització del Saló vol convertir-se en una organització 100% sostenible (impressions limitades, acreditacions reutilitzables, bolígrafs biodegradables, punts de recollida selectiva, mobiliari de cartró,…). En la propera edició, s’afegiran punts de recollida de les acreditacions, s’utilitzarà vaixella biodegradable per a les pauses cafè i moltes més novetats.
El Saló segueix buscant un lloc privilegiat i, per a les properes edicions, preveu col·laboracions noves (escoles d’arquitectes i d’enginyers, ajuntaments i administracions del país i regions limítrofes) i la creació d’una plataforma d’intercanvi d’informació transpirinenca per afavorir-ne el desenvolupament.

Per saber-ne més, accediu al lloc web de Pirineu Sostenible.