La delegació estava formada per l’Eng. Nelson Ulloa, assessor ministerial en boscos i ambient i coordinador de l’Oficina de projectes de MiAmbiente, i l’Eng. Sergio Palacio, director nacional de canvi climàtic d’Hondures. A la reunió va comparèixer també Noelia Jover, consultora del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD).

A Hondures, país que comparteix una orografia similar al territori d’actuació de l’OPCC, amb un gran massís muntanyós, el Ministeri de Medi Ambient està impulsant l’Observatorio Nacional de Cambio Climático para el Desarrollo Sostenible (ONCCDS), una plataforma de gestió de la informació sobre variables ambientals, per orientar i millorar la presa de decisions i la capacitat de resposta de la població hondurenya davant la vulnerabilitat del canvi climàtic. Aprofitant la seva visita a Espanya, els membres d’aquesta delegació han volgut conèixer de prop la tasca de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic.

Per a Hondures és enriquidor inspirar-se en iniciatives com l’OPCC, amb diversos anys d’experiència. De la mateixa manera, per a l’OPCC és interessant establir llaços amb altres Observatoris a escala internacional amb una doble finalitat: d’una banda, treballar en xarxa per compartir metodologies i comparar l’evolució de diversos indicadors en diferents ecosistemes muntanyosos del planeta que permeti desenvolupar una comprensió global dels impactes del canvi climàtic; i, de l’altra, harmonitzar en el futur una defensa conjunta de la vulnerabilitat dels territoris muntanyosos davant el canvi climàtic a escala supranacional i supraregional.

L’OPCC manté el seu propòsit d’estrènyer llaços amb altres Observatoris, com fa ja través de la Mountain Research Initiative (MRI), la Convenció dels Alps i el grup de Ciència per als Carpats, S4C.