L’edicion de prima de Panorama, qu’a per títol“Afrairament de comunautats”, soslinha lo ròtle dels fonzes de coesion en l’aprochament entre comunautats e mai que mai a travèrs de l’exemple del programa PEACE.

D’un autre costat, aquela revista remarque lo rotle clau de la politica de coesion en la recuperacion del creissement economic en Euròpa. Dins l’avenir; aquela politica reforçarà encara mai l’obtencion dels objectius de l’estrategia « Euròpa 2020 » e se concentrarà a l’investiment durable gràcias a una utilizacion mai eficaça dels investiments regionals, nacionals e de l’Union.

Fin finala, cau soslinhar que la Comission a creat recentament una importanta basa de donadas sus bonas practicas dins l’encastre del desvolopament urban. Aquela basa de donadas servirà coma font d’informacion e d’inspiracion per las vilas, las autoritats de gestion e quina autra institucion que siá implicada en la politica urbana, en promovent d’aquela manièra un desvolopament urban mai intelligent, durable e integrator de las nòstras vilas.

Per consultar la version numerica de l’edicion de prima de la revista Panorama, cachatz aicí