L’11 de febrer es va celebrar a La Seu d’Urgell una jornada destinada a estudiar les oportunitats que ofereix l’acció internacional per al desenvolupament local dels territoris, amb una atenció especial a la cooperació transfronterera.

Joan Lúria, subdirector general de programació econòmica, va assistir en representació de la Comunitat de Treball dels Pirineus per participar a la taula “Experiències de cooperació transfronterera per a la projecció exterior del territori”. Lúria va donar a conèixer als assistents alguns dels projectes de cooperació cofinançats amb Fons europeus a través del POCTEFA i va destacar la tasca de la CTP com a autoritat de gestió d’aquest programa. Pere Roquet, secretari general del Consorci, va participar també en la trobada, en representació del Govern d’Andorra, i va destacar els beneficis que ha suposat per al Principat el desenvolupament d’estratègies de cooperació amb altres països.

La jornada va servir també per valorar els projectes desenvolupats a través de l’AECT Eurorregió Pirineus-Mediterrània des de la seva posada en marxa ara fa deu anys.