El projecte Innov Mugabe tenia com a objectiu millorar la competitivitat de les empreses en aquest espai transfronterer i ajudar-les a buscar nous mercats. Ha permès la creació d’una plataforma a Internet amb informació sobre el territori i les seves empreses, accions de prospecció d’empreses en parcs empresarials, la identificació de potencials projectes de col•laboració i el llançament de projectes de col•laboració innovadors de transferència tecnològica. A més, ha permès la creació de vincles inter-empresarials a través de la cooperació transfronterera entre empreses de Bidasoa – Sud Pays Basque.

El seminari final de projecte Innov Mugabe va servir d’ocasió per a afirmar la voluntat de continuïtat d’aquest projecte en el temps. Amb el títol de “Jornada de prospectiva Innov Mugabe. Construint relacions econòmiques transfrontereres”, aquest seminari ha evidenciat l’interès per continuar el projecte i seguir avançant en la seva consolidació.

El compromís es va formalitzar amb la signatura d’un protocol entre l’Agència de desenvolupament Bidasoa Activa i l’Agglomération Sud Pays Basque. Aquesta nova etapa vol incloure entre els seus àmbits d’actuació els sectors del transport, medi ambient i turisme.

Innov Mugabe s’ha cofinançat amb Fons FEDER a través del POCTEFA, inclou 14 municipis amb una població total de 141.000 habitants i posseeix un teixit industrial que reuneix unes 15.000 empreses.

Per a més informació sobre el projecte cliqueu aquí.