Després de cinc mesos de presidència de la CTP, Navarra ha especificat les prioritats de la CTP pels dos propers anys i els ha presentat a la totalitat dels actors que intervenen en la gestió del programa POCTEFA. Existeix una prioritat clara: preparar el proper programa i promoure la candidatura de la CTP per a la gestió dels Fons Europeus de Cooperació Transfronterera al període 2014-2020.

Actualment està en joc el futur de la cooperació territorial. En un context marcat per la crisi, el pressupost europeu per al període de programació 2014-2020 i les noves propostes de reglaments sobre la política de cohesió estan sobre la taula de negociació. És per això que resulta essencial reforçar, ara més que mai, el missatge sobre els beneficis de la cooperació, les oportunitats que representa, com mitjançant aquesta es poden superar els reptes i dificultats als que s’enfronta Europa i el paper que representa una organització de cooperació territorial transfronterera com és la CTP. A més a més, el 2012, la CTP celebra 30 anys d’experiència en cooperació al servei del territori.

En els propers mesos s’abordaran nombroses qüestions amb tots els actors del programa POCTEFA, en concret, les modalitats d’associació del conjunt de socis per la preparació del proper PO (Programa Operatiu), la preparació dels eixos estratègics del PO (contingut del PO) i fins i tot sobre la governança del programa.