La Xarxa Transfronterera d’Investigació Biomèdica dels Pirineus REFBIO, constituïda amb l’objectiu de fomentar la cooperació en ciències de la salut en ambdós costats dels Pirineus, va clausurar el seu primer cicle el passat 24 de març en una jornada celebrada a Pamplona i organitzada per NavarraBiomed- Fundació Miguel Servet, soci líder del projecte.

En els seus dos anys i mig d’existència, Refbio ha aconseguit la participació de 2.100 investigadors d’Espanya i França en 17 projectes d’investigació transnacionals inscrits en deu àrees d’interès estratègic. En l’esdeveniment de clausura del projecte POCTEFA que va permetre constituir aquesta xarxa, les entitats integrants de REFBIO van subscriure diversos acords de col•laboració per garantir la continuïtat de la cooperació de cara a una nova etapa en el marc europeu de la investigació (Programa Horitzó 2020).

L’esdeveniment va estar presidit per la consellera de Salut del Govern de Navarra, Marta Vera, i va comptar amb la participació de Cristina Igoa, responsable de comunicació de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), a més dels representants de les vuit entitats integrants de REFBIO.