L’ocasió serà l’esdeveniment de tancament i presentació de resultats d’aquest projecte cofinançat pel Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2007-2013.

Està previst que durant la celebració es faci un recorregut pels èxits assolits arran de la cooperació entre ambdues ciutats a través de FORTIUS, col•laboració que pretén seguir viva de cara a la propera convocatòria de projectes POCTEFA 2014-2020.

FORTIUS ha sorgit per la voluntat d’ambdues ciutats per poder compartir i transferir experiències, així com pel seu interès comú sobre la comprensió del patrimoni fortificat dins del sistema defensiu fronterer.

En el marc d’aquest projecte, s’ha organitzat recentment, entre d’altres activitats, l’exposició “Bastions. Art et Patrimoine Fortifié”, que podrà ser visitada a la galeria Didam de Baiona fins al proper 20 de setembre.

L’esdeveniment comptarà amb la presència de l’alcalde de Baoiona, el Regidor Adjunt de Cultura de l’Ajuntament de Pamplona i el director de la Comunitat de Treball dels Pirineus, Jean-Louis Valls, representant de l’Autoritat de Gestió del programa, entre d’altres.