El passat 21 de setembre, es va celebrar l’esdeveniment del Dia de la Cooperació Europea organitzat anualment per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) en la pista de gel de Jaca, en el seu paper com a Autoritat de Gestió del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA).

La llegenda de Pirene sobre la formació dels Pirineus i la idea europea de superació de fronteres van ser la base d’un espectacle circense en el que van intervenir artistes de diferents regions i països. L’objectiu: convertir la diferència en riquesa i acabar amb les fronteres a través del llenguatge comú de l’art i el circ.

La Comunitat de Treball dels Pirineus va aprofitar també el Dia de la Cooperació Europea per a donar a conèixer als habitants i turistes de Jaca alguns dels projectes cofinançats a través del POCTEFA durant el període 2007-2013.

L’associació oscense ANIMAHU i l’Ajuntament de Jaca, socis dels projectes de cooperació per al desenvolupament del circ PYRÉNÉES DE CIRQUE i CIRC-QUE-O!, van participar també en l’organització i el desenvolupament de l’esdeveniment.

L’espectacle va servir com a clausura de la tercera edició del cicle ‘Pirineus Màgics’ que organitza anualment el Ajuntament de Jaca.