Les oficines del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus(CTP), situades fins ara en el Palau de Congressos de Jaca, s’han traslladat a l’edifici de l’Institut Pirinenc d’Ecologia, que es troba en l’Avinguda de Nuestra Señora de la Victoria, també a Jaca.

Des del seu naixement, fa més de trenta anys, el Consorci de la CTP ha tingut la seva seu a Jaca, amb motiu de la situació estratègica de la ciutat pel que fa a les regions membres i les bones relacions que el consorci i el consistori han mantingut sempre. El Palau de Congressos ha servit durant anys com a seu administrativa del consorci però, en la actualitat, les instal•lacions modernes de l’IPE s’adapten millor a les necessitats tecnològiques i organitzatives de l’organisme. Com fins ara, la seu històrica de la CTP seguirà sent la Torre del Rellotge en ple cor de Jaca.

A principis de maig, el president de la CTP, D. Gilbert Saboya Sunyé, va visitar Jaca amb motiu de la Diada d’Europa i va manifestar el seu suport a mantenir la seu del consorci en la ciutat aragonesa.

Acord de col•laboració
La CTP i l’Ajuntament de Jaca han signat un acord de col•laboració amb el qual el consorci i el consistori donen continuïtat a les bones relacions que mantenen des de fa més de trenta anys. Gràcies a aquest acord, la CTP prestarà assistència tècnica a l’ajuntament per al desenvolupament i presentació dels projectes emmarcats dins del Programa Operatiu Espanya-França-Andorra. En el marc de col•laboració establert, la Comunitat de Treball dels Pirineus podrà fer ús de les sales i dependències del Palau de Congressos i altres dependències municipals en els casos que sigui necessari i seguint el procediment habitual de reserva de sales i equipaments de l’ajuntament, per a la realització d’actes institucionals i de treball que així ho requereixin.