Limitis Fòrum és un concurs de microvídeos adreçat a joves d’entre 12 i 20 anys. Els vídeos presentats havien de tenir com a tema central la crisi econòmica i superar els 5 minuts de durada.

El passat mes de juny, el jurat del concurs Limitis Fòrum es va reunir al Centre d’Art Contemporani d’Huarte, a Navarra, per triar els guanyadors. La decisió no va ser fàcil, atès l’alt nivell de les obres presentades, per la qual cosa el jurat va decidir afegir dos premis accèssits als dos premis existents.

Els guanyadors del concurs van ser l’Associació Enbat d’Osca amb la seva obra Ver i Bernat Etxepare Lizeoa de Baiona amb K.R.I.S.I.A. Els premis accèssits van ser per a Ante la crisis da la cara de l’Associació educativa Berriztu i Los jóvenes en la crisis de l’Associació Annf.

El concurs, un espai de reflexió sobre la crisi
Limitis Fòrum ha servit d’espai de reflexió perquè els joves expressessin les seves opinions sobre les qüestions que succeeixen al seu voltant en l’actual context de crisi. També ha servit per establir un debat entorn de les possibles alternatives que es podrien dur a terme en aquesta complicada situació.

El projecte Limitis Fòrum va ser el guanyador del premi de la CTP Secció Joventut 2012, fet que va permetre el seu finançament. Van participar 227 persones de diferents associacions amb un total de 21 obres presentades. En la seva organització varen participar diverses associacions, coordinades per l’Asociación Navarra Nuevo Futuro.

Una trobada prevista a la tardor
S’està preparant una jornada de trobada a Hendaia per difondre els treballs presentats en el marc de l’Hendaia Film Festival que tindrà lloc l’octubre de 2013.

Per a més informació, consulteu el blog del projecte.