Davant del nou escenari que s’està definint en aquests darrers anys en tots els sectors econòmics, tant públics com privats, sembla que és evident que molts models de gestió utilitzats fins ara s’estan posant en dubte. Aquest procés també afecta, i molt directament, el món dels museus i el de la gestió del patrimoni cultural.
El treball en xarxa, compartint recursos i inversions en un mateix àmbit o territori, sembla que s’està convertint en una de les opcions més clares per tal de redefinir i buscar noves alternatives més sostenibles, pel que fa al manteniment d’infraestructures i l’activació de noves polítiques culturals.
Durant dos dies, diferents especialistes en la matèria ens explicaran diferents experiències que ja estan funcionant, amb la finalitat de discutir-les, avaluar-les i analitzar-les col·lectivament, tot això amb l’objectiu final de millorar la gestió i la sostenibilitat dels museus i equipaments culturals del nostre país. La CTP participa en aquesta trobada amb una ponència de Valentí Sallas (Àrea de Relacions Internacionals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) i Cristina Arcaya, Secretària General de la CTP : “Els museus en xarxa als programes de cooperació europeus”
Un any més, aquestes jornades de museologia, obertes a tothom, pretenen convertir-se amb un punt de trobada dels professionals del món del patrimoni cultural de les terres lleidatanes. Millorar la formació tècnica, donar visibilitat i dotar de noves eines de gestió els museus i equipaments patrimonials del territori són els tres principals objectius que, any rere any, es es persegueixen amb la organització d’aquestes jornades anuals.
 
Trobareu el programa adjunt (pdf).