Jean-Louis Vals, director de la Comunitat de Treball dels Pirineus, Autoritat de Gestió del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020 va participar en aquest esdeveniment. Durant les jornades, l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, projecte cofinançat pel POCTEFA 2007-2013, va ser exposat com un dels exemples a seguir de com la cooperació transfronterera respon als desafiaments comuns que no poden ser tractats a escala nacional.

Els programes de cooperació territorial europea estan realitzant diversos esdeveniments al llarg de tot l’any per commemorar aquest aniversari. Així, al Seminari de llançament del POCTEFA 2014-2020 celebrat a Saragossa el passat 29 de setembre es va fer referència als 25 anys d’Interreg a la taula rodona "25 anys de cooperació transfronterera". Marc Lobet, representant de la DG Regio, José Mª Piñero Campos, Director General de Fons Comunitaris i François Maitia, vicepresident del Consell Regional d’Aquitània van exposar els principals èxits assolits en aquests anys.

Per al període 2014-2020 Interreg cofinanciará 107 programes i milers de projectes que permetran resoldre a escala internacional problemes comuns de diverses regions europees.

Podeu veure aquí el vídeo de "Le dessous des cartes" que resumeix els 25 anys d’Interreg amb alguns exemples dels projectes desenvolupats.