El passat 9 d’abril es va inaugurar a Prada de Conflent el Centre Transfronterer d’Estudis Pau Casals, un edifici residencial rehabilitat en el marc del projecte de cooperació CECASALS2 amb la finalitat de poder allotjar-hi cursos, seminaris de formació i intercanvis de la Universitat Catalana d’Estiu entre alumnes francesos, espanyols i andorrans.

Francesc Homs, conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, va presidir l’acte d’inauguració, al qual van assistir també representants del Govern d’Andorra, de les diputacions catalanes, del departament francès dels Pyrénées-Orientales, de la regió de Languedoc-Roussillon i de la regió de Midi Pyrénées, entre altres institucions.

El projecte CECASALS2, programat en el marc del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA), ha permès la rehabilitació d’un edifici residencial de 600 metres quadrats on s’ubicaran les aules i la construcció de dos edificis auxiliars que serviran d’allotjament als estudiants. El cost total del projecte ha estat de 2,15 milions d’euros, dels quals 1,4 procedeixen dels fons FEDER del POCTEFA.

El nou centre permetrà els intercanvis transfronterers entre els alumnes francesos, espanyols i andorrans durant tot l’any i deixarà un fort impacte econòmic a la zona, fora de l’època estival.

Pere Roquet, secretari general de la CTP, va assistir a la inauguració i va destacar la importància de la cooperació transpirinenca en matèria de formació i el paper rellevant que ha jugat el POCTEFA 2007-2013 a l’hora de programar projectes d’aquesta índole, com ara el CECASALS2.