Pianò Pic es a l’encòp un festenal e una academia de musica, que se tendrà del 18 al 30 de julhet sus mai d’un siti del Naut Ador (Banhèras e sos environs).

Es en 1995, tre d’una rescontra entre Pèire Réach e Cristòl Baillet, que naís l’idèa de crear una academia de naut nivèl e un festenal al país de Schrader e de Ramond de Carbonières.
Aculhir al còr dels vals pirenencs de musicians de naut nivèl e de renomenada internacionala, tal èra lo pariatge que se realisa a travers lo Festenal Pianò Pic e l’Academia Gyorgy Sebök.

Jos la Presidéncia de Jacme Chancel e la direccion Artistica de Pèire Réach e Cristòl Baillet, de grands interprètes internationals se produiràn al còr de las montanhas pirenencas per de recitals fòra del comun.

Amb per escrinh, lo patrimòni natural e arquitectural dels Pirenèus (Campan, Gerda, Baudean, Abadiá de l’Escaladieu, Banhèras o encora lo Pic del Miègjorn), la 3ena edicion del "Festenal Pianò Pic" es dediada a Gyôrgy Sebôk, a l’ocasion del 10en anniversari de sa desaparicion.

Informacions praticas :

Contactes :
Association Piano Pic
Christophe BAILLET : 06 87 92 65 72 – christophe.baillet7@wanadoo.fr
Pierre REACH : 06 80 01 58 93 – pierre.reach@free.fr