Tothom hi coincideix, es tracta d’una forta aposta per les noves energies. Aquest projecte també significa l’inici de la modernització de la zona industrial del Polígon 27 per convertir-la en una zona de negocis orientada cap a la nova economia. La singularitat de la concepció de l’edifici i el seu caràcter bioclimàtic són dues característiques fonamentals perquè esdevingui un centre d’innovació referent.

Enertic és un edifici dirigit a les empreses de l’energia renovable i l’eficàcia energètica, i respon a les necessitats identificades pel clúster del sector. Es preveu que l’obra durarà 16 mesos. Aquest edifici bioclimàtic disposarà de 12.000 m2 de superfície, és a dir, una capacitat per a 55 empreses, més espais comuns per a reunions, conferències, formació,… Tot en 6 plantes.

L’objectiu del projecte és contribuir al desenvolupament transfronterer del sector de l’energia renovable. El projecte suposa un import provisional de 4.153.847 €, el 65% es finança amb el fons FEDER, dins el marc del programa europeu transfronterer POCTEFA. El col·laborador de la banda francesa del Foment de Sant Sebastià és l’associació Euskal Eureka. L’Ajuntament de Sant Sebastià també hi col·labora.