Des del mes de desembre, l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) compta amb una nova coordinadora, Elisa Vargas Amelin, especialista en Medi Ambient. Aquesta incorporació respon al desig expressat per la Comunitat de Treball dels Pirineus de donar continuïtat a les accions i projectes de l’OPCC més enllà del POCTEFA 2007-2013.

En l’últim Consell Plenari de la CTP, els representants de les vuit regions que conformen el Consorci estan compromesos a destinar esforços i recursos a aquest Observatori que es va posar en marxa en 2010 en el marc de la pròpia CTP i que, en quatre anys, s’ha convertit en un referent de la cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra.

Elisa Vargas Amelin es va graduar a la Universitat de Minnesota (EE. UU.) en Gestió Mediambiental i Conservació de Recursos, i va obtenir un Diploma d’Estudis Avançats en Economia Política Internacional a la UNED. Des de l’any 2003, ha treballat principalment en el sector de la consultoria ambiental a Espanya, però també per a organitzacions internacionals i com a experta per a la Comissió Europea. A més, ha treballat en àrees com per exemple la planificació hidrològica, projectes internacionals (principalment a Europa, Amèrica Llatina, i regió mediterrània) i en diferents polítiques i estratègies europees sobre medi ambient, com l’escassetat d’aigua i les sequeres, el canvi climàtic, les inundacions i l’agricultura.

La nova responsable de l’OPCC emprèn aquest desafiament professional amb il•lusió i convençuda de la importància de la labor que dut a terme l’Observatori: “Estic entusiasmada amb aquest nou repte que suposa coordinar l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic i participar activament en les relacions transfrontereres entre Espanya, França Andorra".