El centre d’ornitologia de la Reserva de la Biosfera d’Urdainai va acollir la clausura del projecte MONNA. Durant una jornada titulada ‘MONNA: Monitorització de la naturalesa i dels animals’, els cinc socis del projecte van exposar els resultats obtinguts des de que es va posar en marxa aquesta iniciativa el març del 2012.
MONNA es va crear amb l’objectiu de fomentar la monitorització de la naturalesa com a mitjà per a l’adopció de polítiques públiques eficaces en gestió mediambiental i de la biodiversitat.

En dos anys i gràcies a la cooperació transfronterera de varies entitats del País Basc i Aquitània, MONNA ha aconseguit treure endavant dos nous mètodes per a la monitorització d’aus mitjançant tecnologies de dispositiu de seguiment (GSM-GPS i Sigfox) que es presenten com a alternativa davant tècniques més tradicionals. Ja s’estan utilitzant amb èxit aquests dos dispositius en més de vint aus. A més, s’ha desenvolupat una plataforma interactiva de seguiment i una aplicació mòbil adreçada al turisme per a la localització d’aus des de dispositius Android.

Podeu consultar aquí tota la informació sobre MONNA.