Des de 2008, aquest concurs que organitza la Comissió Europea premia els projectes europeus més inspiradors i innovadors desenvolupats en el marc de la política de cohesió de la Unió Europea. El jurat ha triat 17 dels 143 projectes presentats en els quatre eixos del concurs: desenvolupament intel•ligent, desenvolupament sostenible, desenvolupament inclusiu i citystar. AGRIPIR és el primer projecte POCTEFA que arriba a ésser finalista en la història d’aquest concurs.

Els responsables dels projectes finalistes seran convidats a assistir a la cerimònia de lliurament dels RegioStars Awards que se celebrarà a Brussel•les el 13 d’octubre amb motiu de la Setmana de les Regions i Ciutats Europees (Open Days).

El projecte seleccionat fou programat en el marc del POCTEFA 2007-2013 i s’inscriu a l’Eix 1 del programa, que engloba les iniciatives destinades a reforçar la integració transfronterera, valorant els aspectes complementaris en l’àmbit d’activitats econòmiques, d’innovació i del capital humà.
El propòsit d’AGRIPIR és reforçar la integració transfronterera – i el desenvolupament econòmic dels territoris – mitjançant la creació i l’animació d’una “Xarxa d’intercanvi i experimentació per a la revalorització de l’agricultura de muntanya als Pirineus”.

La iniciativa ha estat fruit del treball conjunt de tretze socis espanyols i francesos provinents de diferents esferes (privades i públiques, centres d’investigació i universitats, agents de desenvolupament i PIMES).

Us tindrem informats sobre els resultats finals del concurs.

Podeu conèixer tots els detalls sobre el projecte finalista aquí.