Aqueste projecte, finançat a 65% pel fons FEDER dins lo quadre del programa POCTEFA (programa operacional de cooperacion territoriala França-Espanha-Andòrra 2007-2013) a per objectiu de crear un movement ecò-actor en favor del litoral basc en botant en sinergia las accions dels partenaris en matèria de sensibilisacion, de proteccion de l’environament e de valorisacion del patrimòni natural. S’agís de mobilisar la populacion del País basc e de la far participar a las activitats Mare Urdina per fin que pòsca prene consciéncia de la riquesa de son environament, la conéisser, la celobrar, la protegir e la preservar.

 

Sensibilisar e educar

Dins lo quadre de son volet educacion e la sensibilisacion a l’environament, Mare Urdina a desvolopat una exposicion a destinacion dels enfants de 8 a 12 ans: « De las montanhas a l’ocean : lo periple d’un degot d’aiga ». S’agís d’una exposicion interactiva combinant d’animacions en tres dimensions sul cicle de l’aiga, de las intervencions e dels images dels professionals de la glissa. Lo public pòt aisidament comprene lo cicle de l’aiga e los enjuòcs que ne resultan gràcia a d’explicacions simplas e ludicas.

Pressentada del 28 de septembre al 20 d’octobre de 2010 a la Fondacion de l’environament Cristina Enea a Donostia-San Sebastian, fasiá egalament partida del programa dels 20 ans de Surfrider Foundation Europe calabrats a Biarritz del 23 al 1er de novembre de 2010.

 

 

Per tot saver sus l’exposicion e las datas a venir, rendetz-vos sul siti de Mare Urdina rubrica eveniments/agendà