L’objectiu del projecte, finançat amb fons FEDER (65%) en el marc del programa POCTEDA (Programa Operacional de Cooperació Territorial França-Espanya-Andorra 2007-2013), és crear un moviment ecoactor a favor del litoral basc que reagrupi les accions dels col·laboradors en matèria de sensibilització, de protecció del medi ambient i de valorització del patrimoni natural. Es tracta de mobilitzar la població del País Basc i fer que participi a les activitats Mare Udina, perquè pugui ser conscient de la riquesa del seu entorn, conèixer-la, gaudir-la, protegir-la i conservar-la.

 

Conscienciar i educar

Dins l’apartat d’educació i de sensibilització ambiental, Mare Urdina ha organitzat una exposició adreçada a nens de 8 a 12 anys: “Des montagnes à l’océan: le périple d’une goutte d’eau”*. Es tracta d’una exposició interactiva que combina pel·lícules en tres dimensions sobre el cicle de l’aigua, intervencions i imatges dels professionals del slide. El públic pot comprendre fàcilment el cicle de l’aigua i les qüestions claus que se’n desprenen mitjançant explicacions senzilles i lúdiques.

La Fundació Cristina Enea va acollir l’exposició del 28 de setembre al 20 d’octubre de 2010 a Sant Sebastià, inscrita dins el programa dels 20 anys de Surfrider Foundation Europe que es van celebrar a Biarritz del 23 a l’1 de novembre de 2010.

Si voleu més informació sobre l’exposició i les properes dates, accediu al lloc web de Mare Urdina, apartat “Eventos/Agenda”.

* De les muntanyes a l’oceà: el periple d’una gota d’aigua.