Aquest esdeveniment gratuït i itinerant convida els espectadors a recórrer la ciutat mentre descobreixen, entre d’altres, les coreografies de las companyies La Intrusa (Barcelona), Maura Morales (Cuba), Myriam Mariblanca (Barcelona), Moving Borders (Mèxic), Ertza (San Sebastià ), Kukai (Errenteria), Adarte (Poggibonsi-Itàlia), El punto, danza teatro (Sevilla)…

Un programa adreçat als centres educatius, trobades professionals, exposicions fotogràfiques, rutes turístiques en codis QR i classes magistrals que enriqueixen aquesta programació no només al llarg del festival sinó també durant tot l’any a través del projecte IREKI.

IREKI és una estratègia de desenvolupament que té com a objectiu perpetuar, perfeccionar, desenvolupar i recolzar DANTZA HIRAIN com a plataforma de sensibilització, recolzament a creació i difusió de la dansa contemporània a l’Eurociutat Basca Baiona-San Sebastià. El febrer de 2012 es va programar aquest projecte en el marc del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 (POCTEFA), el que vol dir que rep un finançament del 65% procedent de Fons Europeus FEDER.

"Coincidint amb el Festival Dantza Hirian, el 22 de setembre s’organitzarà a Baiona una taula rodona sobre el tema “Projectes de cooperació cultural: transfronterera, europea, internacional, xarxes”. Aquesta taula rodona tindrà lloc d’11 a 13 h al Museu Basc de Baiona (per confirmar) i està coorganitzada per ADDE (Associació de Professionals de la Dansa del País Basc). Entre d’altres, hi participaran: Aizpea Goenaga, directora de l’Institut Etxepare del Govern Basc; Pantxoa Etchegoin, director de l’Institut Cultural Basc; Yves Kordian, director delegat del CCN Malandain Ballet de Biarritz; Idoia Zabaleta, directora de l’Espai de Creació Azala, i estarà moderat per Pilar López, directora del Teatre Paraiso."

Informació: www.dantzahirian.com
Blog: http://dantzahirian.blogspot.com