Las Regions Miègjorn-Pirenèus e Aquitània an nosat de partenariats privilegiats dins de nombroses domènis, en particular sul plan del desvolopament economic e industrial, a travèrs d’acòrdis institucionals de cooperacion.

Al delà del sosten als projèctes de recerca e de transferiment de tecnologia de dimension regionala, las Regions Miègjorn-Pirenèus e Aquitània an decidit de sostener d’iniciativas que s’inscrivon dins un objectiu de cooperacion scientific interregionala.

Una convencion quadre de cooperacion scientific e tecnologica es estada signada en decembre de 2003 entre las doas institucions.

Aquel acòrdi bilateral visa a sostener lor mesa en sinergia dins lo domèni de la recerca e del transferiment de tecnologia e a renfortir la collaboracion de lors laboratòris per acreisser lor visibilitat e lor desvolopament al nivèl nacional coma interregional dins de domènis d’excelléncias estrategicas.

Aquela cooperacion se vira dempuèi 2004 pel lançament d’una crida a projèctets annal comun en complement de lors accions respectivas en favor de la recerca e/o del transferiment technologic.

En 2010, la data limita de recepcion de las demandas es fixada al 25 de genièr de 2010.


Informacions praticas


Telecargatz lo dossièr de candidatura