POCTEFA ha enviat a la Comissió Europea les candidatures de cinc projectes de cooperació entre Espanya i França per a la seva participació en el concurs RegioStars Awards 2015, una iniciativa que se celebra anualment des de 2008.

A través dels RegioStars Awards, la Comissió Europea vol donar a conèixer els projectes més innovadors cofinançats amb fons europeus FEDER i FSE dins de la política de cohesió de la Unió Europea.

Tots els projectes presentats per la Comunitat de Treball dels Pirineus, Autoritat de Gestio del POCTEFA, van ser programats en el marc del POCTEFA 2007-2013 i suposen un exemple de bones pràctiques en matèria de cooperació tant per la consecució dels seus objectius inicials, com pel bon funcionament dels seus partenariats i la tasca de difusió de resultats.

Els projectes seleccionats per a la categoria de Creixement Intel•ligent han estat AGRIPIR i TRANSTIC.

ENECO2 i ENERGREEN han estat presentats a la categoria de Creixement Sostenible.

Finalment, la candidatura del projecte LAZOS-LIENS-LOTURAK ha estat presentada en la categoria de Creixement Integrador.

Un jurat independent seleccionarà els projectes finalistes de cada categoria, que es donaran a conèixer a finals de maig. Els responsables dels projectes finalistes seran convidats a assistir a la cerimònia de lliurament dels RegioStars Awards que se celebrarà el mes d’octubre a Brussel•les amb motiu de la Setmana de les Regions i Ciutats Europees (Open Days).

Per saber-ne més sobre els projectes presentats per la CTP, cliqueu en cada un d’ells i visiteu les respectives webs.