L’any 2016 es presenta no menys interessant i carregat d’esdeveniments importants, dels quals destaquem dos, que estan relacionats amb la primera i segona convocatòria de projectes POCTEFA 2014-2020. A la primavera, es programaran els projectes que millor responguin als criteris del Programa i de la primera convocatòria. Tenim moltes ganes de conèixer quines de les 122 candidatures rebudes faran realitat el contingut de les seves propostes.

Abans que finalitzi l’any s’obrirà la segona convocatòria de projectes, que donarà als promotors una nova oportunitat per presentar candidatures d’iniciatives transfrontereres per a accedir a fons europeus. Els promotors de projectes que estiguin pensant en futurs projectes i vulguin trobar socis amb els seus mateixos interessos poden registrar-se al cercador de socis POCTEFA aquí.

Quant a la CTP, finalitzem l’any 2015 amb una presència molt forta de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) en els esdeveniments de la COP21 a París i comencem el 2016 amb la reforma territorial francesa (amb la fusió de la Regió-membre d’Aquitaine amb les regions Limousin i Poitou-Charentes i la fusió en una de les dues regions membres Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon). Com a continuació de l’anterior Presidència d’Andorra i sota la nova Presidència d’Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes, la CTP i els seus membres mostren la seva disposició a continuar treballant per al desenvolupament sostenible als Pirineus. La CTP continua, com és lògic, amb la seva missió d’Autoritat de Gestió del Programa, però aquesta no és la seva única tasca. De fet, s’impulsaran les orientacions d’una estratègia pròpia per a altres activitats de la CTP.

En relació amb la comunicació amb vosaltres, aquest any començarem a enviar un butlletí de notícies o newsletter específic del POCTEFA. Els interessats us podeu donar d’alta en el newsletter del programa, per mantenir-vos informats sobre les convocatòries, els projectes i altres assumptes relacionats amb el Programa. El newsletter POCTEFA coexistirà amb el de la CTP, que disminuirà la seva periodicitat de tramesa.

Us desitgem a tots un any ple de projectes de cooperació.

Jean-Louis Valls
Director de la CTP