L’any 2014 ha estat un any intens per a la CTP en el seu paper d’Autoritat de Gestió del POCTEFA 2007-2013, i aspirant a ser-ho del POCTEFA 2014-2020. Destaca la programació, en el marc de la tercera convocatòria de projectes, d’al voltant de set milions d’euros que es materialitzen en 21 projectes de cooperació transfronterera. Es tracta dels últims projectes que neixen en el marc del POCTEFA 2007-2013, que ha programat 152 projectes en total per al territori fronterer.

El setembre, es va enviar a la Comissió Europea la primera versió del programa POCTEFA 2014-2020, que va respondre amb una sèrie de modificacions que estan sent integrades. És el fruit de mesos de treball de tots els actors implicats en la redacció d’aquest programa que es podrà posar en marxa el 2015, després de la seva aprovació definitiva.

En un altre ordre de coses, el passat any la CTP va canviar d’oficines, però mantenint la seva seu en la localitat oscense de Jaca, on porta més de 30 anys instal•lada. També s’han mantingut les ajudes a la investigació que es convoquen en el marc de la CTP.

La CTP, en el seu afany per comunicar la importància de la cooperació entre Andorra i les regions frontereres d’Espanya i França, ha organitzat una sèrie de concursos de fotografia a través de les xarxes socials que busquen posar en valor el territori de la CTP i fomentar la cooperació transfronterera. A més, ha estrenat canal a Twitter, xarxa social mitjançant la qual, la comunicació amb actors de la cooperació transfronterera és directa i bidireccional.

Pel que fa al 2015, la CTP s’enfronta a un any en el qual, a més d’organitzar el llançament del POCTEFA 2014-2020, una vegada aprovat, ha de seguir gestionant el POCTEFA 2007-2013 encara vigent. En el seu compromís de conservar el patrimoni natural i la preocupació pel canvi climàtic, la CTP segueix apostant per l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC), projecte nascut l’any 2010. Referent a això, l’OPCC compta amb una nova responsable recentment incorporada al projecte, Elisa Vargas, qui donarà continuïtat al més emblemàtic dels projectes de la CTP.

L’any que acaba de començar contemplarà la consolidació de la CTP com a Autoritat de Gestió d’un programa europeu de cooperació territorial, paper en el qual compta amb vuit anys d’experiència, encara que la CTP va néixer el 1983 amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del Massís pirinenc tenint en compte els seus reptes i preservant les seves riqueses.