El seu objectiu és fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra mitjançant el cofinançament de projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors d’ambdós costats dels Pirineus.

Es tracta de la cinquena generació d’aquest instrument europeu de cooperació territorial i compta, per a aquest nou període, amb un pressupost de 189 milions d’euros procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Els fons FEDER gestionats per POCTEFA, que reben els projectes suposen el 65% del seu finançament. D’aquesta manera, POCTEFA 2014-2020 compta amb 189 milions d’euros, que representen prop de 273 milions d’euros del valor total de la inversió dels projectes al territori. Aquest pressupost es destinarà a fomentar un creixement intelligent, sostenible i integrador en línia amb els objectius marcats per l’Estratègia Europa 2020. El Programa ofereix noves oportunitats de cooperació entre institucions i agents d’ambdós costats dels Pirineus, de les quals es beneficiaran els habitants del territori.

El Programa preveu que la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) serà novament l’Autoritat de Gestió del Programa, com ja ho va ser del POCTEFA 2007-2013. El Programa organitza la selecció de projectes a través de convocatòries de projectes. Les dates de la primera convocatòria estan pendents d’aprovació i s’anunciaran pròximament.

Durant el període 2014-2020, el programa cofinançarà projectes que se centrin a buscar solucions als problemes comuns de la regió en àmbits com el de medi ambient, l’R+D, la mobilitat, la formació, etc. per a un territori que inclou prop de 15 milions d’habitants. Podeu consultar el Programa aquí.