El Palau de Congressos Baluarte de Pamplona va acollir el passat 7 de novembre la celebració del XXXI Consell Plenari de la CTP, un esdeveniment que reuneix anualment als presidents o representants dels territoris membres d’aquest organisme transfronterer.

Enguany s’ha fet balanç dels dos anys de presidència navarresa de la CTP, abans de transferir-la a l’Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera que assumirà la presidència de la CTP durant els dos pròxims anys. Tots els territoris han reconegut i agraït al Govern de Navarra la seva labor durant el seus 2 anys de presidència (Llegir i descarregar el Informe Comunitat de Treball dels Pirineus 2011-2013. Presidència de Navarra).

Les autoritats dels vuit territoris han signat una declaració conjunta en la que inscriuen l’estratègia futura de la CTP i les seves accions en l’estratègia Europa 2020.

Llegir la Declaració Conjunta.

A més, durant el Consell Plenari s’ha anunciat el suport dels Estats espanyol i francès a la candidatura de la CTP per a Autoritat de gestió del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra durant el període 2014-2020. Es tracta d’un pas molt important per la CTP cap a un del seus objectius estratègics de cara al futur.