La ciutat de Seynod acollirà els propers dies 9 i 10 de novembre la primera edició de l’EMICT-Fòrum, Fòrum europeu del numèric per a la muntanya, organitzat en col·laboració amb l’Associació Europea de representants polítics de la Muntanya (AEM) i l’Associació Nacional dels representants polítics de la Muntanya (ANEM). Aquest esdeveniment mobilitzarà 250 representants de tots els racons d’Europa amb l’objectiu de treballar plegats en els temes estratègics per als territoris de muntanya, que representen el 40 % de l’espai europeu, i el 20 % de la seva població.
Aquest Fòrum és un esdeveniment anual que serveix com a punt de trobada entre responsables polítics, institucions europees (DG Infso, Comitè de les Regions d’Europa), els representants dels estats implicats en aquesta problemàtica, experts universitaris mitjançant l’“Institut de la Montagne ou le Conseil Scientifique“ i els actors (públics i privats) del desenvolupament local dels territoris de muntanya. Aquesta trobada contribueix a l’intercanvi de pràctiques i l’enfortiment de la identitat comuna europea.
L’EMICT-Fòrum seran dues jornades atapeïdes de conferències plenàries, tallers de treball i visites d’estudi. Durant aquests dos dies els territoris de muntanya exposaran allà els seus projectes i la seva realització, i entre tots els participants es definirà un pla de treball plurianual, cercant una forma de governança compartida i permetent optimitzar el desenvolupament de les TIC a les muntanyes europees.