El 28 d’octubre de 2010, al Casino de Bagnères-de-Luchon, la Comunitat de Treball dels Pirineus, presidida des de l’octubre de 2009 per la regió Migdia-Pirineus, organitza el Consell Plenari anual.
La regió Migdia-Pirineus aprofitarà la tradicional reunió dels presidents per fer balanç de la seva presidència fins a la data. L’any 2010 la CTP ha posat en marxa diferents accions, com la implantació de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, l’acompanyament de l’evolució jurídica de la CTP o la reflexió sobre una promoció destacable del massís pirinenc.Els projectes transfronterers també es tractaran en el fòrum de les iniciatives transfrontereres, que comptarà amb la participació del conjunt dels beneficiaris del POCTEFA (Programa Operacional de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra). Tots els visitants podran introduir-se, de manera molt concreta, en aquests projectes, avaluar-ne la qualitat i la diversitat. A més, és una ocasió excel·lent per reunir el conjunt dels actors pirinencs i organitzar una trobada que permeti intercanviar experiències, reflexionar sobre les dificultats i preveure conjuntament solucions per a un espai pirinenc més dinàmic i més fort.

Acte local dels Open Days 2010, en el Consell Plenari es presentaran finalment les principals accions del 2011 i, sobretot, el projecte 2011, l’Any dels Pirineus. El conjunt dels col·laboradors s’implicarà al màxim en aquest projecte, inèdit per a un territori d’aquestes dimensions. També s’organitzarà un taller participatiu.

Amb més de 300 participants i uns 40 projectes transfronterers, el Consell Plenari de la CTP serà l’acte estrella del 2010.

Podeu baixar el programa o per inscriure-us-hi en línia, feu clic aquí.