El 5 d’octubre de 2010, al Centre d’Interpretació Arcaz (Osca), es va presentar oficialment la xarxa transfronterera de turisme ornitològic Vultouris. El projecte gaudeix de la col·laboració d’institucions d’Aragó, de Navarra i dels Pirineus-Atlàntics, i del cofinançament dels fons FEDER en el marc del programa europeu POCTEFA. La cita va reunir els representants de cada col·laborador.

El projecte VULTOURIS se centra en el “turisme sostenible” com a factor de desenvolupament d’aquests territoris i en la valorització del patrimoni ornitològic comú. Vol contribuir a la integració econòmica i la consolidació de la identitat pirinenca de les zones transfrontereres de la foia d’Osca (Aragó), la muntanya de Navarra (Navarra) i la vall d’Ossau (Aquitània), compartint les estratègies de desenvolupament local sostenible i de cooperació en xarxa.

L’objectiu del projecte és augmentar, millorar i consolidar una xarxa transfronterera de turisme ornitològic, constituïda per sis centres d’interpretació sobre els ocells carronyaires pirinencs.

Després de la presentació oficial de VULTOURIS, els participants van gaudir d’una visita guiada del Centre Arcaz per veure in situ el nou material que permet observar en directe alguns dels nius dels voltors situats als malls. Representa una de les accions més significatives del projecte; tres dels centres disposen d’una oferta similar, que promet ser un important centre d’interès per als visitants. El grup aragonès MikrÓpera, que treballa a partir d’adaptacions d’òperes per a un públic infantil i familiar, es va encarregar d’amenitzar la jornada.