La reunió servirà per presentar els resultats del Projecte FLUXPYR i les seves perspectives, promoure les activitats de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) i debatre diferents temes relacionats amb el canvi climàtic i l’ús del sòl a les zones de muntanya, amb un èmfasi especial sobre els Pirineus i la seva àrea d’influència.
L’esdeveniment s’emmarca en l’intercanvi d’experiències i en la voluntat de crear sinergies entre ambdós projectes transfronterers que tenen com a objectiu estudiar els efectes del canvi climàtic sobre la zona pirinenca. La col•laboració és natural, atès que comparteixen alguns dels socis i, l’intercanvi d’informació sobre les àrees d’especialització serà profitós per a ambdós. Cal recordar que tan FLUXPYR com l’OPCC són dos projectes cofinançats al 65% amb Fons FEDER mitjançant el Programa POCTEFA.
Les jornades reuniran experts europeus multidisciplinaris en els camps de la meteorologia, agronomia, ecologia, física, botànica, teledetecció, educació, política, desenvolupament rural, conservació de la biodiversitat, etc… i afavorirà l’intercanvi de coneixements i noves idees entre els participants. El dia 6 comptarà amb quatre taules rodones sobre el canvi climàtic als Pirineus, que estaran obertes a un ampli públic. Us podeu inscriure a aquestes jornades a la web.