La Mission Opérationnelle Transfrontalière (MOT) ha inclòs al seu darrer dossier de projectes tres operacions cofinançades pel Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA)
L’organització ha considerat com a projectes emblemàtics desenvolupats a les fronteres franceses l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, el primer a Europa d’aquesta categoria; l’Espai Portalet, una antiga duana que ha estat transformada en un centre de recursos per al territori de muntanya; i Euskadi Express, la línia d’autobús franco-espanyola que uneix Baiona amb Hendaia des del darrer mes de febrer.

La MOT, creada en 1997 pel govern francès, treballa per ajudar els responsables dels projectes i els territoris transfronterers. Amb l’objectiu d’il•lustrar el paper de la cooperació entre països limítrofs, elabora diversos dossiers que destaquen els treballs realitzats i l’impacte que tenen en la vida quotidiana dels ciutadans.

Aquest darrer quadern recull un total de 24 projectes que aborden diverses temàtiques com el treball, la investigació, els transports, el medi ambient, la salut, l’educació o la cultura.

Podeu consultar i/o descarregar el dossier relatiu al mes d’abril de 2015 aquí.