Del 14 al 17 d’octubre de 2010, al Parc des Expositions du Comminges a Saint–Gaudens (l’Alta Garona) tindrà lloc la primera edició del Saló Muntanya Pirineus, l’objectiu del qual és reunir el conjunt dels actors de la muntanya pirinenca, professionals i no professionals.El Saló Muntanya Pirineus és una proposta de la PEP (Plateforme événementielle des Pyrénées ) a favor de l’emergència i la valorització d’una imatge de marca Pirineus. Amb el cofinançament del fons de desenvolupament regional FEDER en el marc del programa operacional de cooperació territorial França-Espanya-Andorra 2007-2013 (POCTEFA); la plataforma treballa principalment amb tres temes (el sector agroalimentari, el turisme i el medi ambient) i col·labora amb tres entitats més, la SEAE de Tarbes (Alts Pirineus), la Institución Ferial de Barbastro (Aragó) i la Fira de Lleida (Catalunya).

Professionals i públic en general

Per als professionals, el Saló de Muntanya permet reunir-se, intercanviar experiències, informar-se i explorar camins nous. Es reservaran espais de trobada en el recinte del saló per a les relacions professionals. Durant els tres dies es portaran a terme una sèrie de conferències sobre diversos temes, com la política pública del massís, etc.

El públic en general podrà conèixer i explorar tota la riquesa d’aquest territori. S’ha previst una sèrie d’actes específics que privilegia l’aspecte ciutadà de l’esdeveniment (debats, conferències,…).

L’agenda també inclou activitats lúdiques, com, per exemple, iniciació a l’escalada sobre roca o paret artificial, un simulador d’esquí, surf acrobàtic, una pista de trineu o proves de BTT o la presentació de tradicions pirinenques. Hem de recordar que la CTP també hi serà present, a l’estand de la regió Migdia-Pirineus.
Per saber-ne més, podeu enviar un correu electrònic a l’adreça stgaudenspoleexpo@wanadoo.fr.