El Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020 ha organitzat una jornada gastronòmica franc-espanyola per celebrar el Dia de la Cooperació Europea
Cuiners espanyols i francesos es van donar cita a Jaca el 20 de setembre per apropar al públic els beneficis de la cooperació a través dels aliments.

Al voltant de 250 persones van participar en l’esdeveniment. A més, 70 nens van poder experimentar la tasca dels cuiners en un taller creatiu organitzat per a ells i en el qual van aprendre la importància de mantenir una alimentació saludable. L’activitat ha estat realitzada amb la col•laboració de Sarga i Fundagro, socis del projecte GUSAPIR per a la promoció del gust i els sabors del Pirineu, i amb el suport de l’Ajuntament de Jaca.

En la jornada es van elaborar tres plats que van ser oferts al públic. Fermín Muñoz i Pablo Jesus Ororbia, del restaurant Las Caballerizas de Pamplona, van elaborar un gaspatxo de cirera amb formatge DG. Idiazabal i encenalls de pernil de Teruel. Serge Bergeret, cuiner de Lourdes, i Lionel Darné, productor que cuina carn de porc negre de Bigorra, van confeccionar una broqueta de filet al pebrot d’Espelette i flor de sal de Salies de Béar, preparat amb pernil i llonganissa de porc negre de Bigorra. Per últim, Toño Rodríguez, del restaurant Catering i Esdeveniments dels Pirineus de Jaca va cuinar una broqueta de Ternasco d’Aragó, maridat amb pebrot del piquillo i formatge cremós francès. Durant la degustació, també es va oferir al públic una selecció de vins francesos i espanyols.

Aquest és el quart any que la CTP participa en aquesta jornada, contribuint a la difusió de l’activitat duta a terme des de la Unió Europea per recolzar projectes de cooperació entre Espanya, França i Andorra, donant a conèixer tant les fites assolides en els últims anys, com els futurs reptes que es plantegen.

Trouveu aqui les fotos de l’esdeveniment.