Dijòus 14 d’octobre, a Fois (Arièja), Augustin Bonrepals, President del Conselh general de l’Arièja, a procedit al lançament oficial del projecte europeu «Res’Pir » en preséncia de Marc CARBALLIDO, Vici President de la Region Miègjorn-Pirenèus en carga de la montanha e de cooperacions traspirenencas, President delegat de la CTP.

Còfinançat pel Programa operacional de cooperacion territoriala Espanha-França-Andòrra (POCTEFA), «Res’Pir» (per Ret Pireneo) trabalharà a la mesa en plaça d’un anar Qualitat per un torisme actiu durable dins l’espaci pirenenc trasfrontalièr.
Es constituit un ret d’actors publics e privats de las activitats de natura plena suls dos territòris dels partenaris: l’Arièja e la zona de Giròna, en Catalonha.
Lo Conselh general, cap de fila d’aquesta cooperacion, a acuilhit en aquesta escasença sos partenaris: l’Agença de desvolopament toristic Arièja-Pirenèus (ADT), l’Universitat Tolosa Lo Miralh, lo CETIA, la Maison comuna de Giròna e l’Universitat de Giròna.
Accions conjuntas de formacion, plan de comercialisacion d’une oferta toristica comuna, plan marketing concertat… Tant de pistas de reflexion e d’enjuòcs que son estats presentats al cors de la reunion del 14 d’octobre.