La MOT (Mission Operacionala Transfrontalièra) mèna un estudi qu’a per tòca melhorar l’articulacion entre la politica de coesion, los dispositius de governança e las logicas territorialas transfrontalièras.

Dins lo contèxt d’elaboracion de l’encastre de la politica de coesion 2014 – 2020 e de definicion de la politica transfrontalièra, la Mission Operacionala vòl realizar aquela guida metodologica. Las conclusions d’aquel trabalh seràn destinadas als servicis de l’Estat, a las instàncias dels programas, a las collectivitats territorialas, e d’un biais general a l’ensemble dels actors de la collaboracion transfrontalièra, e auràn vocacion a contribuir al melhorament d’aquel dispositiu dins las frontièras francesas.
La conferéncia finala organizada lo 24 d’octòbre de 2012 a París, intitulada : "Territòris transfrontalièrs, politicas regionalas e nacionalas: quina coordinacion a l’orizont 2014-2020?". Aquel grand eveniment obèrt a l’amassa del ret de la MOT e als actors europèus serà l’escasença de presentar las recomandacions de la guida e de las illustrar per de bonas practicas recuelhudas al cors de l’estudi.