El projecte Biomed-Pirineus, que té com a objectiu promoure projectes d’investigació competitius i que està cofinançat per Fons FEDER mitjançant POCTEFA, ha iniciat oficialment la seva posada en marxa a una reunió dels seus socis a Pamplona

El passat dia 6 de juny es va realitzar a Pamplona la presentació oficial del projecte Biomed-Pirineus davant la premsa, a un acte al que van assistir representants de les deu entitats participants que provenen de les Regions de Midi-Pyrénées, Aragó, La Rioja, País Basc i Navarra. Agrupa tant entitats purament investigadores, com centres hospitalaris o una universitat. Amb aquesta presentació s’inicia la posada en marxa del projecte de manera oficial.
El projecte es basa en tres eixos d’actuació que es desenvoluparan al llarg dels 30 mesos de durada que té prevista: investigació pròpiament dita, formació i intercanvis de personal i posada en comú d’infraestructures i biobancs. Mitjançant la cooperació, aquestes entitats tenen més possibilitats d’accedir a programes d’investigació europeus o a altres convocatòries internacionals, a les que seria molt difícil, o gairebé impossible, accedir de forma separada.
Un dels aspectes més importants és que es garanteixi la continuïtat dels projectes. En el cas de Biomed-Pirineus, es formalitzarà la xarxa mitjançant un Pla de Cooperació i Acords de Col•laboració que garanteixin la continuïtat de la mateixa, moment en què, a més a més, s’obrirà a altres actors de l’espai Pirineus que no hagin participat inicialment en aquest projecte.