La MOT (Missió Operativa Transfronterera) duu a terme un estudi per millorar l’articulació entre la política de cohesió, els dispositius de govern i les polítiques territorials transfrontereres.

En el context de col•laboració d’un marc de política de cohesió 2014-2020 i de la definició d’una política transfronterera, la Missió Operativa pretén elaborar una guia metodològica. Les conclusions d’aquest treball es destinaran a l’Estat, a programes col•lectius territorials, i en general al conjunt d’actors de la cooperació transfronterera, i tindran la finalitat de contribuir a la millora d’aquest dispositiu a les fronteres franceses.
La conferència final s’organitzarà el 24 d’octubre de 2012 a París, amb el títol: “Territoris transfronterers, polítiques regionals i nacionals: com coordinar-les per al 2014-2020?” Aquest gran esdeveniment, obert a la xarxa de la MOT i als actors europeus oferirà l’oportunitat de presentar les recomanacions de la guia i il•lustrar-la amb les bones pràctiques recollides durant l’estudi.