Aprèp l’acamp del Comitat de Programacion del Programa Operacional de Cooperacion Territoriala Espanha-França-Andòrra 2007-2013 (POCTEFA), que se debanèt lo dijòus 15 de mai, s’assignèron 4.926.991 euros de fons FEDER pel territòri transfrontalièr a travèrs de la programacion de 14 projèctes.
La Comunautat de Trabalh dels Pirinèeus (CTP), Autoritat de Gestion del POCTEFA, remarca l’impacte positiu qu’a aquel programa subre lo territòri e subre la cooperacion transfrontalièra entre Espanha, França e Andòrra.

La dotacion de l’Union Europèa a travèrs del Fons Europèu de Desvolopament Regional (FEDER) donada al Programa Operacional de Cooperacion Territoriala Espanha-França-Andòrra es d’aproximativament 168 milions d’euros. Lo percentatge de finançament de fons FEDER es del 65% del còst total subvencionable de las operacions.

Aprèp la fin del periòde de presentacion de candidaturas en desembre de 2013 se recebèron 38 projèctes candidats demandant un total de mai de 13 milions d’euros. Lo succès de la convocacion e la qualitat dels projèctes an dificultat la presa de decisions del Comitat de Programacion, prenent en consideracion lo budget establert.

Vesètz la tièra detalhada dels projèctes programats al web del POCTEFA.